Tatar z polędwicy wołowej
Nawiedził mnie Zwierzu. Kolega serdeczny. W reklamówce przytargał zakąski, różne pikle, pasztecik od małżonki i słoik malutkich marynowanych prawdziwków. Jak by nie grzybki to tatar byłby z marynowanymi rydzami. I tego ostatniego składnika mi brakowało, resztę miałem. Okowitę z chłodnicy, polędwicę wołową i całą resztę. No i tak pod stopeczkę posiekałem tatara.
Składniki:
kawałek polędwicy wołowej
2 korniszony
szalotka posiekana na drobno
jajko (żółtko)
grzyby marynowane
łyżka kaparów
łyżka oliwy
łyżeczka sosu sojowego
łyżka ostrej musztardy
sól i świeży grubo zmielony pieprz
Polędwicę schłodzoną siekam na drobno ostrym tasakiem
Komentarze
Prześlij komentarz